Az avarvilág titokzatos lényei - Jót evő jótevőink

Az ugróvillások bájos tagja, egy villásgömböc (Fotó: Potyó Imre)
2020
11
április
Helyszín: Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét)
Besorolás: Könnyű séta

Az erdők vastag avarszőnyege rengeteg állatnak és gombának nyújt hajlékot. A terepi program után mikroszkóp alatt is megvizsgáljuk a séta során gyűjtött lényeket.

Az erdők vastag avarszőnyege rengeteg állatnak és gombának nyújt hajlékot. Pókok, százlábúak, vaspondrók, szárazföldi ászkák és ugróvillások élnek itt.
De vajon miért érdekesek ezek a lények az erdő élete szempontjából? Miért az avarszint az itteni élet egyik legfontosabb színtere? És kik lehetnek azok a medveállatkák?
Charles Darwin egyszer azt mondta, hogy a giliszták az emberiség jótevői. Egy egyszerű kísérleten keresztül megnézzük, hogy miért lehetett igaza a nagy angol természettudósnak! A terepi program után pedig mikroszkóp alatt is megvizsgáljuk a séta során gyűjtött lényeket.

               
Helyszín:

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét)

Időpont:

2020. április 11. szombat 11:30-13:30

Túra hossza, időtartama:

max. 1 km, 2 óra

Találkozó:

11:30, Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét)

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Tarjányi Nikolett

E-mail:

tarjanyin@dinpi.hu

Telefon:

+36306634668, +3627585625

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A BEMUTATÓHELY JELENLEG ZÁRVA TART! A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.