Augusztusi Csillaghullás túra

Csillagvizsgáló
2020
07
augusztus
Helyszín: Naszály, Ferencmajori-halastavak (XXVIII. Hopp Ferenc Madarásztábor )
Besorolás: Könnyű séta

ELMARAD! - A résztvevők távcsővel figyelhetik meg a szabad szemmel nem látható jelenségeket, és számtalan érdekes információt tudhatnak meg az égitestekről és csillagképekről.

A RENDEZVÉNY A JÁRVÁNYÜGYI HELYZET MIATT ELMARAD!

A résztvevők távcsővel figyelhetik meg a szabad szemmel nem látható jelenségeket, és számtalan érdekes információt tudhatnak meg az égitestekről és csillagképekről. A túrát a tatabányai MCE Amatőrcsillagászati Klubbal közösen szervezzük. A korábban érkezők bekapcsolódhatnak a helyszínen folyó madárgyűrűzési tevékenységbe. Egyszerű sportcipő és időjárásnak megfelelő kényelmes ruházat viselése elegendő. Gyerekeknek 12 éves kortól ajánlott.

Helyszín:

Naszály, Ferencmajori-halastavak (XXVIII. Hopp Ferenc Madarásztábor )

Időpont:

2020. augusztus 7. péntek 19:00-23:00

Túra hossza, időtartama:

, 4 óra

Találkozó:

19.00, Naszály, Ferencmajori-halastavak (XXVIII. Hopp Ferenc Madarásztábor)

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Csonka Péter

Telefon:

+36306634659

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse.
Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el.
A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.