Ugrás a fő tartalomra

Állatok nyomában a Selyem-réti tanösvényen

Pocok nyomok a hóban
2023
16
december
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Könnyű séta

Téli kirándulásra hívunk kis és nagyobb gyermekes családokat a Selyem-réti tanösvényre.  

Utunk során a nyomhatározó lap segítségével, játékos feladatokkal megismerhetjük az itt élő állatokat és életmódjukat. Kis szerencsével talán még találkozni is fogunk velük.  Vajon ki alszik az odúban? Mit eszik az őz télen a nagy hóban? Mi a vaddisznó kedven csemegéje?

HELYSZÍNI JEGYVÁLTÁSRA NINCS LEHETŐSÉG!

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

2023. december 16. szombat 10:30

Túra hossza, időtartama:

3 km, 2-2,5 óra

Találkozó:

10:30 Ócsa, Lőrinc u.1. ; GPS: 47.289530, 19.226851

Részvételi díj:

Teljes árú: 2200,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1400,- Ft

Kapcsolattartó:

Peer Réka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

06 30 583 5740

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.