Ugrás a fő tartalomra

Ahol fenn a len - hosszú túra

A világon egyedül itt élő pilisi len (fotó: Zsila Sándor)
2022
30
április
Helyszín: Nagykovácsi
Besorolás: Közepes túra

Festői szépségű erdei utunk Nagykovácsiból Pilisszentivánra vezet.

Megismerkedhetnek a terület karakteres élőhelyeivel, védett növényeivel. Láthatjuk az István király-szegfűt, valamint a csak itt élő pilisi lent, mely a Szénások Európa Diplomás Terület igazi ékköve. A távcsövét senki se hagyja otthon!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Nagykovácsi

Időpont:

2022. április 30. szombat 10.00 -15.00

Túra hossza, időtartama:

9,5 km, 5 óra

Találkozó:

10.00 Nagykovácsi, Polgármesteri Hivatal parkolója

Részvételi díj:

Teljes árú: 2400,- Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1700,- Ft/fő

Kapcsolattartó:

Becsei Katalin

E-mail:

pilisilen@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 511 1802

Szénások Európa Diplomás Terület

A Szénások dolomit hegyeit a Budai-hegységben az 1800-as évek vége óta az egyik kiemelkedő jelentőségű hazai természeti területként tartják számon. A társulások számos bennszülött (endemikus) és maradvány (reliktum) faj élőhelyét jelentik, közülük a pilisi len (Linum dolomiticum) a világon egyedül itt él. Értékét az Európa Tanács 1995-ben Európa Diploma adományozásával ismerte el. Természetvédelmi kezelésére 2003-ban az Európai Közösség LIFE-Nature programjából nyertünk támogatást.

Tovább

Pilisi Len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található megújult látogatóközpontunkban interaktív természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület élővilágát. A bemutatóhelyen vetítőterem, kültéri foglalkoztató terület, nyári konyha és vizesblokk ad lehetőséget gyerekcsoportok élményszerű foglalkoztatására.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.