Ahol fenn a len (hosszú túra)

István-király szegfű
2020
25
április
Helyszín: Nagykovácsi, Polgármesteri Hivatal parkolója
Besorolás: Közepes túra

Láthatjuk az István király-szegfűt, valamint a csak itt élő pilisi lent, mely a Szénások Európa Diplomás Terület igazi ékköve.

Festői szépségű erdei utunk Nagykovácsiból Pilisszentivánra vezet. Megismerkedhetnek a terület karakteres élőhelyeivel, védett növényeivel. Láthatjuk az István király-szegfűt, valamint a csak itt élő pilisi lent, mely a Szénások Európa Diplomás Terület igazi ékköve. A távcsövét senki se hagyja otthon!
Előzetes bejelentkezés szükséges!          
Jegymester

Helyszín:

Nagykovácsi, Polgármesteri Hivatal parkolója

Időpont:

2020. április 25. szombat 10:00-15:00

Túra hossza, időtartama:

9,5 km, 5 óra

Találkozó:

10.00, Nagykovácsi, Polgármesteri Hivatal parkolója

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Tóthné Becsei Katalin

E-mail:

pilisilen@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 511 1802

Pilisi Len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található Látogatóközpontunkban természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület jellemző élőhelyeit, nagyvadfajait, lepkéit és tájtörténetét. A területen két tanösvény található: a Nagykovácsiból elérhető Nagy-Szénás és a Pilisszentivánról induló Jági. Utóbbit bejárhatjuk a Látogatóközpontban kapott természetvizsgáló hátizsákokkal is.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.