A szürke és lila ötven árnyalata a nagykátai Nyík-réten

Nőszirmok és szürkemarhák (Fotó: Vidra Tamás)
2021
22
május
Helyszín: Nagykáta
Besorolás: Közepes túra

A Nagykátától keletre elterülő Nyík-rét a természeti csodák valóságos tárháza.

Virágpompás kaszálók, madaraktól hangos legelők, rejtelmes mocsarak együtt, egy helyen, melynek fenntartásában alapvető szerepet játszik Igazgatóságunk magyar szürke marha gulyája. A túra során megtekintjük a védett területen legelő gulyát, virágzó fátyolos nőszirmok között gázolunk, sőt még titkon bepillantunk egy vércsetelep életébe is.

Javasolt lábbeli: gumicsizma.

Maximális létszám: 25 fő.

Belépő váltása csak előzetesen, a jegymester.hu-n keresztül lehetséges, a helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

Jegyvásárlás: jegymester.hu/nyikret

FONTOS! A bemutatóhelyeken és programjainkon kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges a részvétel! Ennek a meglétét és érvényességét a helyszínen ellenőrizzük. A programon az igazolvánnyal rendelkezők mellett - a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező -  kiskorú hozzátartozók is részt vehetnek.
 
Arra kérünk minden látogatót, hogy továbbra is vigyázzanak a saját és mások egészségére, a járványügyi előírásokat pedig továbbra is tartsuk be!

Helyszín:

Nagykáta

Időpont:

2021. május 22. 09.00-14.00 óra

Túra hossza, időtartama:

8,5 km, 5 óra

Találkozó:

9.00-kor Nagykáta és Tápiószentmárton-Göbölyjárás között a 311-es útról északra lekanyarodó földút szélén.

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1600,- Ft

Kapcsolattartó:

Vidra Tamás

E-mail:

vidrat@dinpi.hu

Telefon:

+36-306634650 (munkaidőben)

Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

A Pest-megye K-i részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Meredek löszdombok, sivatagot idéző homokbuckák, az Alföld ősi arculatát felidéző mocsarak várják az ide látogató vendéget. Ehhez a Tápió-mente gazdag néprajzi hagyományai és az itt élők hamisítatlan vidéki vendégszeretete párosul. A Tápió-vidék három nagy tájegység, a Duna-Tisza-köze, a Tiszántúl és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik, ami egy változatos, ritkaságokban gazdag élővilág kialakulását tette lehetővé. E sokszínűség védelmében jött létre 1998. júniusában a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet mozaikos elrendezésű, három nagyobb és kilenc kisebb részegysége elszórtan helyezkedik el. Területe 4515 ha, amelyből 182 ha fokozott védettséget élvez, utóbbiak csak engedéllyel, szakvezető irányításával tekinthetők meg.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.