A hegyek, a Duna és a történelem találkozása a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

Dunakanyari látkép (Fotó: Sevcsik András)
2023
03
június
Helyszín: Nagymaros
Besorolás: Nehéz túra

Tájtörténet, természetvédelem és irodalom: a Nemzeti Parkok Hete alkalmából szervezett tematikus túra főszereplői a táj mellett a Dunakanyar múzsái lesznek.

A Nagymarosról Zebegénybe tartó túra vezetője a Börzsöny egyik legavatottabb ismerője, Bezeczky Árpád természetvédelmi őr. A résztvevőket ő fogja megismertetni a Dunakanyar természeti értékeivel és kultúrtörténeti emlékeivel.

Táv: 12 km, de 300 m szintkülönbség leküzdésével!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Nagymaros

Időpont:

2023. június 3.

Találkozó:

9:30 Nagymaros Főterén a termelői piacon található keresztnél.

Részvételi díj:

teljes árú: 2200 Ft, kedvezményes (nyugdíjas, gyerek, diák, pedagógus): 1400 Ft családi kedvezmény: 2 vagy több gyermekkel érkezők esetén a szülők is kedvezményes jeggyel vehetnek részt a túrán

Kapcsolattartó:

Bezeczky Árpád

E-mail:

bezeczkya@dinpi.hu

Telefon:

06302697258

A Börzsöny

Évmilliókkal ezelőtt a Börzsöny ősvulkán tömbje közel 2000 méter magasan emelkedett a tenger szintje fölé. A későbbi kitörések nyomán kialakuló beszakadások illetve az erőteljes lepusztulások révén a mai legmagasabb pont – a 939 méter magas Csóványos – már „csak” huszadik a száz legmagasabb magyar hegycsúcs listáján.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.