A fülesbaglyok lefülelése a Dinnyési-fertőnél

Erdei fülesbagoly
2020
06
június
Helyszín: Dinnyési-fertő, Dinnyés, Rózsa u. – Rákóczi u. sarok, gólyafészek
Besorolás: Könnyű séta

A túra során időről időre hallgatózunk, és mindenféle különleges hangot meghallgatunk és meghatározunk, mint például a fülesbagolyét is.

Nyár derekán még javában szólnak a tücskök, de a nádasban a tücsökmadarak is. A fákon zöld lombszöcskét, a tóparton lótücsköt hallhatunk. Természetesen a túra során időről időre hallgatózunk, és mindenféle különleges hangot meghallgatunk és meghatározunk. A fülesbagoly fiókái elnyújtott nyávogással hívják a szüleiket.Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Dinnyési-fertő, Dinnyés, Rózsa u. – Rákóczi u. sarok, gólyafészek

Időpont:

2020. június 6. szombat 20:00-23:00

Túra hossza, időtartama:

3 km, 3 óra

Találkozó:

20.00, Dinnyési-fertő, Dinnyés, Rózsa u. – Rákóczi u. sarok, gólyafészek

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Fenyvesi László

E-mail:

fenyvesil@dinpi.hu

Telefon:

+36306634630

Dinnyési-fertő

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.