Az Alcsúti Arborétum fejlesztése (2 fordulós pályázat)

KEOP
Időszak: 2012.08.01 - 2015.05.31
Téma: Történeti kertek
Forrás: KEOP

Az Alcsúti Arborétum fejlesztésének II. üteme: A projekt elsődleges célja a történeti kert épített elemeinek megújítása.

Az előkészítés során talajmechanikai vizsgálatokat végeztünk. Régészeti örökségvédelmi hatástanulmány, lőszer-mentesítési szakvélemény, valamint engedélyes tervek készültek.
A kivitelezés elsősorban a növényállomány ápolását, a beteg fák kivágását, koratavaszi hagymás növények telepítését jelentette. Emellett felújítottuk a tómedret, helyreállítottuk a tó partfalát.  

Tavasz

Míg a nemzeti park számos területén azon dolgozunk, hogy a természetes tájat megőrizzük minél teljesebb sokszínűségében, hogy azt utódainknak épségben adhassuk át, addig ez a bemutatóhelyünk annak mintapéldája, amit az ember tehet egy terméketlen tájon a természet sokféleségének megteremtésére.

Tovább

Cincér újság (2015. tavasz) – Megújul az Alcsúti Arborétum

A Cincér Újság a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság félévente megjelenő kiadványa. Az újság ingyenes terjesztésű, amely megtalálható bemutatóhelyeinken és nagyobb rendezvényeinken.

Kiadja: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (2509 Esztergom, Strázsa-hegy). Felelős kiadó: Füri András. Szerkesztő: Lichter Katalin

Letöltés
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.