Az Alcsúti Arborétum fejlesztése (2 fordulós pályázat)

KEOP
Időszak: 2012.08.01 - 2015.05.31
Téma: Történeti kertek
Forrás: KEOP

Az Alcsúti Arborétum fejlesztésének II. üteme: A projekt elsődleges célja a történeti kert épített elemeinek megújítása.

Az előkészítés során talajmechanikai vizsgálatokat végeztünk. Régészeti örökségvédelmi hatástanulmány, lőszer-mentesítési szakvélemény, valamint engedélyes tervek készültek.
A kivitelezés elsősorban a növényállomány ápolását, a beteg fák kivágását, koratavaszi hagymás növények telepítését jelentette. Emellett felújítottuk a tómedret, helyreállítottuk a tó partfalát.  

Tavasz

Míg a nemzeti park számos területén azon dolgozunk, hogy a természetes tájat megőrizzük minél teljesebb sokszínűségében, hogy azt utódainknak épségben adhassuk át, addig ez a bemutatóhelyünk annak mintapéldája, amit az ember tehet egy terméketlen tájon a természet sokféleségének megteremtésére.

Tovább

Cincér újság (2015. tavasz) – Megújul az Alcsúti Arborétum

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság negyedévente megjelenő hírlevele. Ingyenes terjesztésű kiadvány, amely környezetbarát újrahasznosított papírra készült. Az újság legfrissebb számát keresse Zöld Boltunkban (Budapest XII., Költő u. 21.), vagy bemutatóhelyeinken.

Letöltés
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.