ERFA png

A területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának javítása a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével

Széchényi 2020 erfa
Időszak: 2016.08.01 - 2021.06.30
Téma: Őrszolgálat
Forrás: KEHOP

A projekt célterülete és egyben fő beavatkozási területe a Közép-Magyarországi régiót kivéve az Igazgatóság működési területén található védett és Natura 2000 területek összessége, melyek összterülete 130 040 ha, továbbá az Igazgatóság 6 db területi irodája.

A kedvezményezett neve: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

A projekt azonosító száma: KEHOP-4.2.0-15-2016-00004

Támogatás összege: 167 000 000 Ft

A szerződött támogatás mértéke: 100%

A projekt fő célja a természetvédelmi őrszolgálat elavult és hiányos eszközparkjának fejlesztése, így a természetvédelmi őrszolgálati feladatok hatékonyabb ellátása volt. A projekt olyan természetvédelmi szempontból értékes területek fenntartását, valamint helyreállítását szolgálja, amelyek fokozottan védett, védett és Natura 2000 jelölő fajok élőhelyéül szolgálnak. Ezeknek az élőhelyeknek és fajoknak fennmaradása nagymértékben függ a természetvédelmi kezelés meglététől és hatékonyságától.

Beszerzésre kerültek többek között gépjárművek, vízi járművek, felmérési kézi eszközök, optikai eszközök, drón és egyéb kommunikációs eszközök. A pályázat keretében lehetőség volt továbbá a speciális eszközök használatának elsajátításához szükséges tanfolyamok elvégzésére is (pl. kishajó vezetői tanfolyam).

A projekt keretében megvalósult az őrszolgálati irodák fejlesztése is (bútorok, informatikai eszközök), gördülékenyebbé téve a területi ügyintézést.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Támogatási szerződés:

Támogatási szerződés >>

módosítás 1, 2, 3, 4

Közbeszerzések:

Szerződések:

Vörös József megbízási szerződés >>
módosítások: 12345

Új eszközök Őrszolgálatunk szolgálatában

Lezárult a „A területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának javítása a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével” című pályázatunk. 

Tovább

Új terepjárók a terepen járóknak

Megújult Igazgatóságunk Természetvédelmi Őrszolgálatának gépparkja.

Tovább
További kapcsolódó hírek megjelenítése További kapcsolódó hírek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.