A Szemlő-hegyi-barlang turisztikai fogadóképességének javítása

Point
Időszak: 2009.09.10 - 2011.04.09
Téma: Barlangok védelme, Ökoturisztika, Környezeti nevelés
Forrás: HUSK

A projekt célja a Szemlő- hegyi-barlang fogadóépületének rekonstrukciója, valamint az épület körüli park rendezése volt annak érdekében, hogy egy földtani-geológiai bemutatóközpontot hozzunk létre. A projekt legfontosabb elemei: interaktív kiállítás, vetítőterem, akadálymentesítés, tanösvény, játszótér.

A projekt keretében Magyarországon a Szemlő-hegyi-barlang fogadóépületének rekonstrukcióját tűztük ki célul, valamint az épület körüli park rendezését.
Megújult és új interaktív kiállítással, barlangi vetítőteremmel gazdagodott a fogadóépület. A parkban földtani tanösvényt, pihenőhelyet és játszóteret alakítottunk ki. A fejlesztések során külön figyelmet szenteltünk annak, hogy a fogyatékkal élők is élvezhessék a megújult bemutatóhely értékeit.

A munka során fontos kiemelni a két szervezet közös marketing tevékenységét és a folyamatos együttműködést. Közös helyzetfeltáró tanulmányt készíttettünk a határmenti barlangok turisztikai potenciáljának feltárására.

Eredményeinket kétnyelvű kiadványokban tettük közzé.   Pályázati partner: Szlovák Köztársaság Természetvédelmi Hivatala (Štátna Ochrana Prírody Slovenskej Republiky)
Megvalósítás időszaka: 2009. szeptember 10. - 2011. április 9.  
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.