A Duna menti védett területek összekapcsolása egy Dunai Élőhely Folyosó létrehozása érdekében – Bridging the Danube Protected Areas towards a Danube Habitat Corridor

Interreg DanubeparksConnected
Időszak: 2017.01.01 - 2019.11.30
Téma: Élőhelyek helyreállítása
Forrás: Interreg

Duna menti védett területek nemzetközi szakmai együttműködése egy dunai élőhely-hálózat kialakítása érdekében

A pályázat legfontosabb célkitűzéseit a WP7 munkacsomagban létrehozni kívánt Dunai Élőhely Hálózat alapgondolata foglalja össze a legjobban: nemzetközi és ágazatok közti szoros együttműködéssel, a korábbi saját és más ágazatok Dunával kapcsolatos pályázatainak eredményeire támaszkodva olyan egységes, komplex és innovatív módszerekkel javítani a Duna menti élőhelyek ökológiai konnektivitását, amelyek példaértékűek lehetnek a jövőben. Néhány szemléltető példa a pályázat akcióiból:

- A Dunát keresztező nagyfeszültségű vezetékek felmérése a Duna teljes hosszában, a kritikus szakaszok meghatározása, majd egységes szemléletű megoldási javaslatok kidolgozása és néhány pilot akció megvalósítása.

- A dunai szigetek teljes körű felmérése a következő szempontok alapján: kialakulásuk módja, a rajtuk található élőhelyek természetességi foka, az emberi beavatkozások mértéke és a szigetek természeti értékei.

- A Duna mentén található ártéri erdők természetességi állapotának felmérése térinformatikai adatok, távérzékelési rendszerek, légifelvételek, valamint terepi biotikai adatok gyűjtésének segítségével.

http://www.interreg-danube.eu/

http://www.danubeparks.org/
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.