A Duna-Ipoly Nemzeti Park esztergomi területén, a Körtvélyes-szigeten, valamint a középső Ipoly-völgyi Vörösharaszt területén a gyepterületek természetvédelmi kezelését szolgáló gép- és eszközcsoport kialakítása

KEOP
Időszak: 2012.07.01 - 2013.12.31
Téma: Állattartó telep
Forrás: KEOP

Természetkímélő gyepgazdálkodáshoz speciális eszközöket és munkagépeket szerzünk be Esztergomban és az Ipoly-völgyben. Az élőhely-megőrző erdőgazdálkodás célkitűzéseit támogató erdészeti eszközök, gépek, berendezések, erő-, és munkagépek, adapterek beszerzése is megtörténik.

A projekt célja valamennyi célterület vonatkozásában az ott lévő élőhelyek kezeléséhez, gépi- és kézi kaszálási rendszer kialakításához szükséges mezőgazdasági és erdészeti gép- és eszközcsoport beszerzése és a szükséges területkezelések elvégzésének megkezdése a projekt időszakában. A Középső Ipoly-völgy célterületen további cél az élőhelyek kezeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztése és kiépítése, továbbá szántóterületek vásárlása. A villanypásztor rendszer kiépítése összesen 22.476 fm hosszan valósul meg, célja a szakaszos legeltetés megvalósítása. A területen összesen 1 ha-on épül ki új karámrendszer, valamint 3 új itatóhely is létesül.  
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.