A Budai Vár-barlang és a Rácskai-barlang állagmegóvó rekonstrukciója a barlangok élettelen természeti értékeinek védelme érdekében

KEOP
Időszak: 2010.07.01 - 2012.06.30
Téma: Barlangok védelme
Forrás: KMOP

A pályázat a Budai Vár-barlang és kapcsolódó üregrendszer, valamint a Rácskai-barlang állagmegóvó rekonstrukcióját tartalmazta.

A projekt során két beruházási elem valósult meg:
1. A Budavári-üregrendszer rekonstrukciója. A munkálatok egyik fő célja a krízishelyzet megszüntetése, a leginkább veszélyeztetett üregek stabilizálása, állaguk helyreállítása volt. Mindez az üregrendszerben található természeti értékek, illetve a járatok fölött lévő, a Világörökség részét képező Polgárváros műemlék épületeinek védelmét is szolgálta. A projekt másik célja az üregrendszer hosszú távon is fenntartható kezeléséhez szükséges háttér megteremtése.
2. A Rácskai-barlang rekonstrukciója, bejáratának természetvédelmi célú kiépítése.
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.