Hírek

 • Új igazgató a nemzeti park élén

  2024 első napjától új vezetője van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak Selmeczi-Kovács Ádám személyében, aki -  természetvédelmi őrként, illetve tájegységi osztályvezetőként - másfél évtizede dolgozik az Igazgatóság kötelékében.

  Tovább
 • Közösségi közlekedéssel a Pilisbe és a Visegrádi-hegységbe

  Hazánk legnagyobb számban látogatott kirándulóhelyei, a Pilis és a Börzsöny nem csak az autóval érkezők célpontja.

  Tovább
 • Gyászolunk

  Igazgatóságunk mély megrendüléssel és fájdalommal tudatja mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy Nagy Lászlóné, született Orosz Erika, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kötelékében működő Ócsai  Tájház dolgozója, több éven át tartó, méltósággal viselt betegségében 2024.01.12-én elhunyt.

  Tovább
 • Vadmacskakaland

  Kevés ember mondhatja el magáról, hogy találkozott már vadon élő vadmacskával. És bizony még a hivatásos természetvédők közül is kevesen részesültek ilyen szerencsében. A találkozás tényleg kivételes alkalom, viszont vadkamera általi megfigyelésükre több esély van. A vadmacska állomány jobb megismerését és közös élőhelyi védelmét szolgálja az az összefogás, amely a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadaspark között született a Pilis, Visegrádi- és Budai-hegység területén.

  Tovább
 • Pénzérmén az Év Madara

  Avagy a kerecsensólyom helyzete Igazgatóságunk területén.

  Tovább
 • Cserjementesen szebben cseng!

  Élőhelykezelés a csengettyűvirág élőhelyén.

  Tovább
 • Köszönjük az önkénteseknek – köszöntjük az önkénteseket!

  Február 9-én hosszú évek óta először rendeztünk ünnepélyes önkéntes találkozót. Az önkéntes „gála” fénypontja az Év önkéntese 2023 díjak átadása volt.

  Tovább
 • Pompáznak az első méhlegelők!

  Bár a naptár szerint még tél van, az időjárás azonban hetek óta merőben mást mutat. Eltűntek az éjjeli fagyok, nappal is +10-15 fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk. A tavaszias meleg előcsalogatta a legyeket, lepkéket, poloskákat, pókokat. De előbújtak az első fürkészdarazsak, és természetesen a méhek és poszméhek is. Vajon lesz-e táplálékuk e korai tavaszban? Szerencsére igen, hiszen nemcsak az állatok ébredtek korábban, de a növények is.

  Tovább
 • A sirályok „őrei”

  Élőhelykezelés a sirályszigeten.

  Tovább
 • Elterelő hadművelet

  Megújult a békaterelő Visegrádon.

  Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.