Hírek

  • Egy terepi nap a Vértes-Mezőföldi Tájegységben

    Természetvédelmi őreink egyik kiemelt feladata a fokozottan védett ragadozó madarak revírjeinek rendszeres ellenőrzése.

    Tovább
  • Kifordítjuk az Ócsai Tájházat a Népviselet Napján!

    Április 24-én, szombaton, immár hetedik alkalommal kerül sor az Egy nap népviseletben – Népviselet Napja eseményre. A helyi viseletet és a Kárpát-medence gazdag viselet kultúráját népszerűsítő jeles napra az Ócsai Tájház idén rendhagyó kiállítással készül.

    Tovább
  • A „TE MIT TESZEL A FÖLDÉRT?” című rajzpályázat eredményhirdetése

    A FÖLD NAPJA alkalmából a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdetett óvodás és alsó tagozatos általános iskolások részére „Te mit teszel a Földért?” címmel.

    Tovább
  • Negyvenezer facsemetét ültettünk

    2021 tavaszán a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság az esztergomi projektterületen 40 ezer csemetét ültetett az invazív növényektől és a lőszerektől mentesített területeken.

    Tovább
  • BISEL pályázatok

    A BISEL fotó- és a mesepályázatot indít lelkes, természetszerető fiataloknak.

    Tovább
  • A Duna védelmét örökbe hagyták számunkra

    A Táti és süttői Duna-szigetek 2020. március 25-én váltak védetté, amivel a szigetekre egykoron jellemző élőhelyek, állatok és egyaránt új esélyt kaptak. Cikkünkben Hopp Ferencre és Dr. Sághy Antalra, a szigetek egykori védelmezőire emlékezünk.

    Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.