Hírek

 • Denevér-monitoring a Vértesi Tájvédelmi Körzetben

  A telelő denevérek számbavételével, és az adatok évről évre történő összehasonlításával pontos képet kapnak a szakemberek a természetvédelmi oltalom alatt álló denevérfajok állományáról.

  Tovább
 • Orvvadászok kerültek kézre a Duna partján

  A Natura 2000 hálózathoz tartozó védett folyószakaszon tiltott eszköz segítségével ejtették el a vízivadakat.

  Tovább
 • A Hiúz Házból eredtünk a hiúz nyomába

  2019. február 14-én – Valentin napon – a WWF Magyarországgal közösen egy nyomkereső kirándulásra invitáltuk a Börzsönybe a sajtó képviselőit.

  Tovább
 • Érdekességek – Madárgyűrűzések a Jági-tónál

  A Pilisszentiván határában található Jági-tónál közel 14 éve gyűrűzzük a madarakat. Ez idő alatt több ezer látogató, köztük nagyon sok óvodás- és iskoláskorú gyermek fordult meg nálunk. Kicsinek és nagynak egyaránt hatalmas élményt jelent, hogy testközelbe kerülhetnek az apró tollas jószágokkal, akiket amúgy a legjobb esetben is csak távolról a madáretetőkön láthatnak.

  Tovább
 • Újra hosszúszárnyúak a Kelet-Bakonyban

  A hosszúszárnyú denevér (Miniopterus schreibersii) egy fokozottan védett, zavarásra igen érzékeny faj. Ismételt jelenléte pedig természetvédelmi szempontból mindenképpen figyelemre érdemes.

  Tovább
 • BARLANGOLÁS idén márciusban is!

  A Magyar Nemzeti Parkok ismét meghirdetik hazánk látogatható barlangjait népszerűsítő programsorozatukat!

  Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.