Újabb hiúz-észlelés a Börzsönyben!

Börzsönyi Szilveszter Botond, a Hiúz

Szilveszter napja után Pünkösdkor, Botond névnapján is bejelentkezett a Börzsönyben élő hiúz.

A képek alapján valószínűsíthető, hogy hím. Börzsönyi Szilveszter Botond még mindig óvatosan szemlélte a már többször látott kamerát. Kívánjuk neki, hogy még több évig élvezhesse kedvenc élőhelyeit a Börzsönyben! A képek a Börzsöny Alapítvány és a Duna- Ipoly Nemzeti Park  Igazgatóság szoros együttműködésével készültek.

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.