Sziklába vájt történelem

Sziklába vájt történelem plakát

Különleges éjszakai program a Várnegyedben!

A program első felében a résztvevők a Sziklakórház földalatti létesítményének egykor szükségkórházként funkcionáló termeit járhatják be. A múzeum ikonikus viaszfiguráinak egy része erre az éjszakára életre kel, az intézmény termei és folyosói pedig sötétbe borulnak. A program első szakaszában a látogatók egy zseblámpafényes történelmi időutazás során megismerkedhetnek a Várnegyed és Budapest történelmének legviharosabb időszakaival, és megtudhatják, mivel töltik az idejüket a Sziklakórház viaszfigurái, amikor kihunynak a fények a múzeumban. A túra első felének végén a résztvevők egy üvegajtón át léphetnek majd a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó természetes barlangba.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett barlangrendszerben, a föld alatti termek és folyosók hosszú során keresztül fény derül rá, hogy az évszázadok során hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintus szerű pincékké, és hogyan hasznosították őket a legkülönfélébb módon a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig. Az itteni érdekességekről bővebben a Vár-barlangi séta programon hallhat az az érdeklődő.

Rövid pihenő után a közel 800 éves Mátyás-templom felé indulunk. Célunk a templom panorámaterasza lesz, ahonnan zavartalanul élvezhetjük Budapest esti fényekben úszó lenyűgöző látványát. A kilátóterasz 360 fokban körbejárható, így lehetőségünk nyílik arra, hogy megcsodáljuk a város legszebb látnivalóit Budán és Pesten egyaránt. A templom tornyába 197 lépcsőfok visz fel: az utat kényelmes tempóban, rövid pihenő beiktatásával tesszük meg. Eközben a templom tornyaival, történetükkel és a hozzájuk kapcsolódó legendákkal ismerkedünk meg. Kiderül, hogy kik építették és kik lakják a Mátyás-templom harangtornyát.

Fontos információk:

IDŐPONT: október 31. és november 14. Az este folyamát több túrát is indítunk! A progra, időtartama 1,5 - 2 óra.

TALÁLKOZÁS: Sziklakórház Atombunker Múzeum (1012 Budapest Lovas út 4/c)

Részvételi díj: 5 900 ft/fő     

<< JEGYVÁSÁRLÁS EZEN A LINKEN >>

Egy túrán maximum 10 fő vehet részt! Az egyes túrákon való részvétel a jelentkezés sorrendjében biztosított, melyről visszaigazoló e-malit küldünk minden esetben. Az első két túra mindenképpen megtartásra kerül, a további időpontok minimum 5 fő jelentkezése esetén kerülnek megtartásra.

A túrán 12 éves kor felett lehet részt venni!

A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük maszkot hozzanak magukkal!

Budai Vár-barlang

ÁTMENETILEG ZÁRVA! A séta során bejárjuk a Budai Vár alatt húzódó, több mint 3 kilométer hosszú barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.