ÖNKÉNTESSÉG

Pilisi Bioszféra Rezervátum

Nagyszabású kutatást indítunk a Pilisi Bioszféra Rezervátum területén.

  • Büszkék lehetünk-e arra, hogy egy európai főváros közvetlen közelében kiváló túrázó helyek, jó levegő, gyönyörű tájkép fogad minket? IGEN!
  • Fontos lenne-e, hogy a kirándulók igényeihez még jobban igazodó fejlesztések történjenek a fővároshoz közeli hegységekben? IGEN!
  • Szeretnénk-e, hogy ezt a csodás tájképet, vadregényes útvonalakat, különleges élővilágot még sokáig élvezhessük, és unokáinknak is megmutathassuk? IGEN!

Aki hasonlóan érez, CSATLAKOZZON HOZZÁNK ÖNKÉNTESKÉNT! A Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) látogatóinak, turistáinak megismerése érdekében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) nagyszabású kutatásba kezd. Ehhez a munkához azonban sok önkéntes segítségére is szükség van. A vizsgálat nagy részét a látogatóforgalom mérése és kérdőíves felmérés teszi ki.

A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) önkéntes munkájára van szükség. A kutatás több fordulóban zajlik, az első alkalomra 2017. október 20–23. között kerül sor. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 24.

Az Önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőívezés; a vizsgálat időtartama alatt október 21–23. között, 8–17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, a területtől függően erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében. Az Önkénteseket a PP Zrt. szálláshelyein tudjuk elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (20-án estétől). Innen szállítjuk el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

Amit kínálunk: a mérés ideje alatt ingyenes erdei szálláshely, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére, vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítunk ki, illetve a felsőoktatási intézményben tanulók számára az adott intézmény, képzés szabályaitól függően a terepi munka gyakorlati időként is beszámítható.

A felhívás szövege elérhető pdf-formátumban is ITT >>

További részleteket a jelentkezők számára külön küldünk.
Várjuk tehát a természeti környezetért felelősséget érző ÖNKÉNTESEK jelentkezését
az alábbi e-mail címen: onkentes@dinpi.hu

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.