Nyárias séta a Sas-hegy Védő Egyesülettel

Nyárias séta a Sas-hegy Védő Egyesülettel

A Föld Napja előtti délután találkoztunk a Látogatóközpont előtt a Sas-hegy Védő Egyesület lelkes és elkötelezett tagjaival, hogy megismertessük velük a tervezett fejlesztéseinket. Dr Koncz Péter projektvezető felvázolta a LIFE4OakForests célkitűzéseit és a tervezett beavatkozásokat.

Az általános projektismertető után elhangzott, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság tölgyes projektterületei közül a Sas-hegy azért érdemel kiemelt figyelmet, mert ez egy városi sziget, ahol a területhasználat is sokkal intenzívebb, mint a többi területen. Éppen ezért itt a molyhos tölgyesek helyreállítása mellett parkerdei, rekreációs célú fejlesztéseket és szélesebb körű ismeretterjesztési tevékenységet is el kívánunk végezni. A délnyugati, hegylábi részen a természetvédelmi kezelések mellett ezért szelíd megoldásokkal szeretnénk egy játékos-ismeretterjesztő rekreációs teret is létesíteni.

Az egyesület tagjai örömmel vették a korai bevonást és határozott igényüket fogalmazták meg a további folyamatos tájékoztatás iránt, valamint biztosítottak bennünket együttműködésükről.

Az előadás után tovább folytatódtak a beszélgetések, majd az egyesüket tagjai kellemes koraesti sétát tettek a szinte nyárias melegben.

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. 

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk." (Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök

Folyamatban

A projekt célja: NATURA 2000 tölgyerdők természetvédelmi kezelése, szerkezeti és összetételi diverzitásának növelése; mert a változatosság gyönyörködtet!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.