Megújul a Strázsa-hegyi tanösvény!

Önkéntes nap a Strázsa-hegyen

A tanösvény fejlesztése során nemcsak a szakmai tartalom és bemutatás frissül, de a használaton kívüli talajeróziót gyorsító utakat lezárjuk, valamint a hegytetőn pihenőpontot alakítunk ki.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság megújítja a Strázsa-hegyi tanösvényét a LIFE IP GRASSLAND-HU (http://www.grasslandlifeip.hu/fooldal) és a LIFE4OaksForests (http://hu.life4oakforests.eu/) projektek keretén belül.

Az gyepeket és erdőket érintő két projekt tevékenység éppen úgy kiegészíti egymást, ahogy maguk a kezelt és bemutatandó élőhelyek; a pannon lejtősztyeppek, galagonyás-kökényesek és a regenerálódó pannon molyhos tölgyesek.

A tanösvény kialakításában nagy szerep jut a LIFE IP GRASSLAND-HU projekt önkénteseinek, az Új Akropolisz Nemzetközi Közhasznú Egyesületnek, akik a szeptember 11-12-ei hétvégén megkezdték a tanösvény kitakarítását, ezzel is segítve annak fejlesztését.

A LIFE IP GRASSLAND-HU projekt keretén belül ez volt az első önkéntes nap, melyet számos fog még követni a projektterületen szükséges kisebb helyi munkák elvégzésére.

Ezúton is köszönjük önkénteseinknek a kiváló munkát és remek hangulatot!

A tanösvény felújításának idejére a tanösvényt a Nemzeti Park Igazgatóság ideiglenes lezárta. A munkálatok az őszi  hétvégéken folytatódnak. A lakosság és kirándulók megértését és türelmét kérjük, amíg a felújítás tart!

További tájékoztatást találnak honlapunkon vagy Facebook oldalunkon tudnak érdeklődni a tanösvény látogathatóságáról!

Honlapunkon többet megtudhat a projektjeinkről:

A pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzése az Országos Natura 2000 Priorizált Intézkedési Terv stratégiai intézkedéseinek megvalósításával >>

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök >>

Kökörcsin Ház Erdei Iskola

A Kökörcsin Ház a Duna-Ipoly Nemzeti Park helyi környezeti nevelési és ökoturisztikai központja. Változatos tematikájú szakvezetéses túrákat, iskolai csoportok, egyesületek és egyéb csoportok számára pedig egyéb megrendelhető foglalkozásokat is kínálunk a természetvédelmi oltalom alatt álló egykori katonai gyakorlótéren és tágabb környezetében.

Tovább

Strázsa-hegyi tanösvény

A Strázsa-hegy a Pilis és az egész nemzeti park nyugati peremén áll. A terület több mint száz évig katonai lőtérként funkcionált, ennek köszönhetően szinte érintetlenül megőrizte természeti értékeit.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése

Pannon gyepek élőhelykezelése Magyarországon

Megvalósult

Pannon gyepek élőhelykezelése.

Tovább

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök

Folyamatban

A projekt célja: NATURA 2000 tölgyerdők természetvédelmi kezelése, szerkezeti és összetételi diverzitásának növelése; mert a változatosság gyönyörködtet!

Tovább
További kapcsolódó pályázatok megjelenítése További kapcsolódó pályázatok elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.