Leégett a dinnyési Madármegfigyelő Torony

A dinnyési madármegfigyelő-torony a tűz előtt, és után (Fotók: Kálmán Gergely és Kiss Péter)

Szerencsére a fokozottan védett természeti értékekben nem keletkezett kár.

Augusztus 7-én, vasárnap, valószínűsíthetően emberi gondatlanságból keletkezett tűz miatt leégett a dinnyési Madárdal tanösvény 5. állomásánál lévő kilátótorony. A tűz a tűzoltók beavatkozása miatt csupán a kilátó környezetében égetett le néhány m² növényzetet, de a közeli nádasra nem terjedt át, a fokozottan védett területet nem érintette, védett értékben kár nem keletkezett.

A leégett torony lebontását a közeljövőben megkezdjük, majd elindulhat az újjáépítési folyamat is.

A történtek ellenére a Madárdal tanösvény továbbra is biztonsággal és szabadon látogatható, az ide szervezett garantált túráink és programjaink meg lesznek tartva.

Dinnyési-fertő

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

Tovább

Madárdal tanösvény

A 2010-ben létrehozott Madárdal tanösvény jeleként nádasaink ritka, féltett madarát, a csilingelő hangú barkóscinegét választottuk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.