Látogatószámlálás a PBR területén

PBR hidegcsomagok

2017 óta minden évben egy hétvégén a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilis Parkerdő Zrt. közös szervezésében pontos információkat gyűjtünk a Pilisi Bioszféra Rezervátum turistaútjain közlekedőket. 

Rögzítjük a számukat, a kirándulási útvonalakat és egy kérdőívben a turisztikai vonatkozású jellemzőkre kapunk válaszokat. A kutatási munka tervezését, lebonyolítását és az adatok kielemzése a Debreceni Egyetem kutatója végzi.

2021. szeptember 25-én és 26-án 60 önkéntes reggeltől délutánig számlálta a látogatókat. A pilisvörösvári Stube étterem szakmai, anyagi támogatásának és térség iránti elhivatott hozzáállásának köszönhetően, a napi hidegcsomagot idén először térségi termékekből és állítottuk össze. Pilisvörösvári kenyér, szalonna, kolbász, töpörtyű, főtt tojás, hagyma, paprika, paradicsom, alma került az önkéntesek saját dobozaiba, csomagolóanyagok nélkül. Ez a megoldás biztosította, hogy a kutatási munka kapcsán se terheljük a környezetet: az étkezéssel minimális hulladék keletkezzen és a térségi vállalkozások profitáljanak anyagilag. A számlálási adatok a térségi fejlesztésekhez járulnak hozzá, munkánkkal pedig követendő, jó példákat és együttműködések kialakulását kívánjuk elősegíteni.

Pilisi Bioszféra Rezervátum

A Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a területen található települések önkormányzatai, szakmai és civil szervezetei együttműködésében működő térségi összefogás, amely egy világszintű hálózat része.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.