Kenutúrák a szentendrei Duna-ágon

Kenutúra látkép (Fotó: Tomcsányi Zsófia)

Itt a jó idő, ideje kenuba szállni és felfedezni a szentendrei Duna-ág csodáit.

Elszánt vízitúrázók maroknyi csapata a Víz Világnapján egy Kisoroszi-Tahi kenutúrával megnyitotta a Duna-Ipoly Nemzeti Park idei evezős szezonját. Most, hogy megjött a jó idő, kéthetente vízre szállunk, a most vasárnapi túrán már igazán zöld látványra számíthatunk.

A túra időpontja: 2016. április 17.
TALÁLKOZÓ:10.00, Kisoroszi, Rácz Kert, a kemping bejárata (GPS: 47.8074275,18.987769)

Kisorosziból a folyás irányában evezünk le a Tahi hídfőig. Útközben megismerkedünk a folyópart élővilágával, természeti értékeivel.

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, amely 2 nappal a program előtt lezárul!

További információk >>

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.