Ugrás a fő tartalomra

Idén korábban nyílnak a hóvirágok az Alcsúti Arborétumban

Teltvirágú hóvirág (Fotó: Klébert Antal)

A szokatlanul enyhe időjárásnak köszönhetően a természetvédelmi területen is megkezdődött a hóvirágzás.

Különösen igaz ez a napsütötte foltokra, utak melletti részekre. A virágzás még nem tömeges, de cserébe kárpótolja a kirándulót a békés csend, a több ezer fős látogatói létszám hiánya. Az Arborétum februárban még a téli nyitva tartási rend szerint üzemel, tehát hétfő-szerda szünnap (kedvező időjárás esetén azonban ettől eltérő időpontokban is fogad látogatóit, bővebben: www.alcsutiarboretum.hu). Napsütötte csendes időben igazi kikapcsolódást, feltöltődést jelenthet a hóvirágmezőben, ill. az arborétumban tett séta, különösen így tél vége felé. A képgalériában látható fotók a hóvirágok február 1-i habitusát mutatják.

A virágzás éppen aktuális helyzetéről felvilágosítást kaphatnak az Arborétum pénztáránál (nyitva tartási időben), a +36 22 353 219 telefonszámon.

Klébert Antal
természetvédelmi őrkerület-vezető

Alcsúti Arborétum

A fővárostól mindössze 40 kilométerre, Tata és Székesfehérvár között, a szépséges Váli-völgyben fekszik az Alcsúti Arborétum. József nádor egykori kastélykertje 40 hektár területű, fő épülete a klasszicista kastély Pollack Mihály munkája. Sajnos mára csak a homlokzat és a kastélykápolna maradt meg belőle. Kertje tájképi angolkert. Legszebb látványa a kastély előtti nagy rét a tóval, és a mellette levő sugárirányú nyiladékok.

Tovább

Alcsúti Arborétum TT

A park stílusa tájképi dendrológiai kert. A terepalakulat változatos, lankás, közepén dísztóval, míg a szélén patakok futnak keresztül. Ezek a vízfelületek egyben a park mikroklímáját is jelentősen módosítják.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.