Fészekodú kihelyezés erdélyi testvérünknél

Fészekodú felszerelés Erdélyben (Fotó: Hegyi Barna)

A Békás-szoros-Nagyhagymás Nemzeti Parkban új eszközökkel segítik és vizsgálják a területen előforduló madárfajokat.

A Hargita Népe online portál adott hírt erdélyi testvér nemzeti parkunk legújabb akciójáról. a 107 fészekodút Fenyvesi László kollégánk ötlete és útmutatása alapján helyezték ki a területre. Az eltérő formájú és méretű odúk a számos fajnak biztosít fészkelési lehetőséget. A mesterséges odúkra a még korábban kivágott öreg, odvas fák hiánya miatt van szükség.

Az új eszközök kialakításuknak köszönhetően a jövőben segítséget nyújtanak majd a védett területen megforduló madarak hosszú távú vizsgálatára.

A Békás-szoros-Nagyhagymás Nemzeti Park Hargita megyében és Neamţ megyében, a Nagy-Hagymás hegységben található 6793,64  ha nagyságú természetvédelmi terület amely azoknak az élőhelyeknek, fajoknak és tájvédelmi elemeknek a védelmére és megőrzésére lett létrehozva, amelyek jellemzőek erre a biogeográfiai térségre. A nemzeti parkot 1990-ben létesítették és csak tudományos, nevelési, üdülési és turisztikai célból látogatható.

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.