FELHÍVÁS - DUNA-IPOLY NEMZETI PARKI TERMÉK védjegy kérelmezésére

Nemzeti Parki Termék védjegy

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni

a működési területének védett területein (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi és Natura 2000-es besorolású terület) készülő és működő, a természet védelmével összhangban lévő termékek és szolgáltatások számára.

PÁLYÁZNI AZ ALÁBBI TERMÉKEKKEL ÉS SZOLGÁLTATÁSOKKAL LEHET:

ÉLELMISZEREK

·  lekvár, szörp, aszalvány, egyéb gyümölcs- és zöldségtermék

·  vadgyümölcsből vagy nemes gyümölcsből készült pálinkák

·  bor

·  gyógynövényekből készült termékek

·  méhészeti termék (kivétel akác, aranyvessző, bálványfa és selyemkóró méz)

·  tehén-, juh- és kecsketejből készült termékek

·  húskészítmények

KÉZMŰVES TERMÉKEK

· tájegység kézműves hagyományaira épülő, helyi motívumokat, védett természeti értékeket megjelentető, hagyományos technológiával készült kézműves tárgyi eszközök

· természetes alapanyagok felhasználásával készülő szappanok és kozmetikumok

ÖKOTURISZTIKAI, FALUSI SZÁLLÁSHELY

· vidéki, falusi szálláshely, amely a természetvédelem céljaival összhangban, fenntartható módon működik, szolgáltatásaiban a helyi hagyományokra és alapanyagokra épít

ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁS

· ismeretterjesztő, hagyományőrző, a természeti értékek megóvását segítő szolgáltatói tevékenység

A védjegy célja

A Duna-Ipoly nemzeti parki védjegy célja természettel harmonikus gazdálkodás, termék előállítás és szolgáltatás ösztönzése, tevékenységeik megbecsülésének növelése. A helyi termékek és szolgáltatások piacra jutásának elősegítése, környezettudatos vállalkozók, társadalmi szervezetek, termelők, kézművesek népszerűsítése.

Pályázati csomag

A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet és termékmintát kell benyújtani, amelyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el. Szolgáltatások esetén a bírálati időszakon belül, a szolgáltatói tevékenységet a helyszínen kell bemutatni.

A kérelem formanyomtatványa, valamint a részletes pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a védjegyhasználat feltételeit tartalmazó dokumentum a dunaipoly.hu és nemzetiparkitermek.hu honlapokról tölthető le, illetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság központi ügyfélfogadási irodáján (1121 Budapest, Költő utca 21.) szerezhető be.

A benyújtás módja

A kérelmet egy példányban, egy termékmintával és a terméknek jó minőségű fotójával együtt  postai úton vagy személyesen a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósághoz (1121 Budapest, Költő utca 21.) kell eljuttatni. (Romlékony élelmiszer esetén a termékminta leadásával kapcsolatban előzetes egyeztetés szükséges.) Hiánypótlásra csak egyszer van lehetőség!

 

Benyújtási határidő: 2022. április  22.

A bírálat várható ideje: 2022. május 9-30.  között.

 

További információ:

 Berkó Gyöngyi (Tel.: 30/1555388) E-mail: berkogy@dinpi.hu

Letölthető dokumentumok

Pályázati feltételek és bírálati szempontok

2. sz. melléklet Településlista

3. sz. melléklet Védjegyhasználati kérelem szolgáltatásokra

3. sz. melléklet Védjegyhasználati kérelem élelmiszer termékekre

3. sz. melléklet Védjegyhasználati kérelem bor és pálinka termékekre

3. sz. melléklet Védjegyhasználati kérelem kézműves termékekre

4. sz. melléklet Árujegyzék

5. sz. melléklet Védjegyhasználati szerződésminta

6. sz. melléklet Gyártmánylap

FELHÍVÁS - DUNA-IPOLY NEMZETI PARKI TERMÉK védjegy kérelmezésére 2022.

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.