Fejlesztések a Sas-hegyen

Megtisztított kőris és galagonya csoportok a Sas-hegyen

A Budai Sas-hegy hegylábi részén a természetvédelmi kezelések mellett a lakossági igények figyelembe vételével kezdődnek fejlesztések a Igazgatóságunk kivitelezésében.

„Minden egyes apró cselekedet számít. Minden egyes nap, minden egyes percében bárki tehet valamit azért, hogy jobb legyen a világ” mondta Jane Goodall, miután 2019 augusztusában gyerekek részvételével őshonos facsemetéket – házi berkenyét, vadkörtét és molyhos tölgyet – ültetett el a „Kutyafuttató” területén. Ez a faültetés egy hosszú távú természetvédelmi munka legelső lépése.

A korábbi és a folyamatban lévő természetvédelmi kezeléseknek köszönhetően ma már egyre több helyen cseperednek molyhos tölgy csemeték, és a cserjék visszaszorításának köszönhetően újra megjelentek a védett fajok is, mint pl. a bíboros kosbor. Ezek virágzását az ösvényekről idén májusban is megfigyelhetjük. Vigyázzunk rájuk!

A fejlesztés további részletei képekkel és térképpel a

Life4OakForest weboldalon olvashatók >>

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. 

Tovább

Sas-hegy tanösvény

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeket őriz a lüktető főváros felett 250 m-rel.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk." (Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök

Folyamatban

A projekt célja: NATURA 2000 tölgyerdők természetvédelmi kezelése, szerkezeti és összetételi diverzitásának növelése; mert a változatosság gyönyörködtet!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.