Erdőtűz megfékezve!

Tűzgyújtás

Péntek délután, a Természetvédelmi Őrszolgálat és a Pilis Parkerdő munkatársainak közös akciójával sikerült még a kezdetén felszámolni egy induló erdőtüzet a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban, a Prédikálószék közelében.

A tüzet gyújtogatás okozta, a helyszínen még megtalálható volt a gyufa és az összegyűjtött gyújtós. A szobányi folton lángoló tüzet Rácz András kiskunsági természetvédelmi őr vette észre, aki a családjával kirándult a térségben. Azonnal eloltotta az aljnövényzetet, de az izzó fatörzsek veszélyt hordoztak, különösen, hogy a 35 Celsius-fok feletti melegben feltámadt a szél.

A természetvédelmi őr kolléga értesítette a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatát, akik pedig a Pilis Parkerdő munkatársait. Az időközben újra lángra kapott területen már együttes erővel sikerült megfékezni az erdőtüzet.

Köszönjük Rácz András természetvédelmi őrnek az azonnali helytállást, a természeti értékek és a nemzeti vagyon megőrzéséért tett erőfeszítéseit!

Szerencsére a vasárnap délután érkező esők végre, ha ideiglenesen is, de csökkentették az erdőtüzek kialakulásának esélyét a térségben.


Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.