Dombvidéki Zöld Forgatag – Családi napot tartottunk Gödöllőn

Látkép (fotó: Halász Ferenc)

Idén 25 éves a Gödöllői Tájvédelmi Körzet. Az évforduló alkalmából a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Dombvidéki Zöld Forgatag címmel családi napot tartott a Gödöllői Királyi Kastély parkjában szeptember 6-án.

English version >>

Az eseményre egy gyönyörű napfényes, kora őszi vasárnapon került sor, a Szárazgyep LIFE+ pályázat finanszírozásával. Az rendezvényre a szeles idő ellenére igen sokan ellátogattak, az egészen kicsi gyerekektől a nyugdíjasokig minden korosztály képviselői jól szórakozhattak. Az Igazgatóság programjain már megszokott, méltán népszerű játékok és változatos foglalkozások, kiállítások mellett az érdeklődők a környék kultúrtörténetéről és a Gödöllői TK természeti értékeiről is hallhattak előadásokat a Kastély színháztermében. A látogatók a kastélykertben vezetett séták alkalmával megismerkedhettek a Kastély és kertjének történetével is. A rendezvény két csúcspontját Palya Bea Altatok és Tarján Veronika Kuruttyoló békakirály című, nagysikerű gyermekkoncertjei jelentették.

 

Írta: Schrett Andrea, projektmenedzser
Fotók: DINPI archívum

Gödöllői Királyi Kastélypark TT

A gödöllői Grassalkovich (Királyi) Kastély felújítása 1990-ben kezdődött meg. Az úgynevezett Felső park az épületegyüttes szerves része. Védetté nyilvánítására egyéni javaslat alapján a közelmúltban került sor.

Tovább

Szárazgyepek megőrzése / Conservation of dry grasslands

Megvalósult

A pályázat célja a DINPI igazgatási területén található természetközeli szárazgyepek megőrzése, állapotának javítása. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén összesen kilenc helyszínen hajtunk végre élőhely-rekonstrukciós beavatkozásokat veszélyeztetett helyzetű gyepterületeken. A legfőbb problémák, melyek megoldását várjuk a pályázati tevékenységek végrehajtásától:

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.