Büszkék vagyunk

Az Ócsai templom szomszédságában (fotó: Halász Ferenc)

Igazgatóságunk két ócsai dolgozója is rangos elismerésben részesült.

Az Ócsai Tájház vezetője, Kormos Rebeka kolléganőnk január 22-én, a Magyar Kultúra Napján Bukodi Károly polgármestertől vehette át az "ÓCSA KULTÚRÁJÁÉRT DÍJAT".
 
 
Rebeka 2017 óta végzi határtalan lelkesedéssel, elkötelezettséggel és szakmai profizmussal a Tájház vezetésével járó rengeteg feladatot. 5 év alatt számtalan újítást vitt véghez és sok-sok olyan program fűződik a nevéhez, amely látogatók ezreinek adott felejthetetlen élményeket.
 
Szintén ócsai kollégánk, Nagy László természetvédelmi őr a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem diplomaosztóján vehette át a Holly László díjat a szántóföldi növények genetikai megőrzéséért, ezen belül az alakor búza megtartásáért, termesztéséért és tudományos kutatásában való részvételért.
 
Kollégánk balról a negyedik
 
A díjakhoz gratulálunk!
 

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.