BISEL pályázatok

BISEL logó

A BISEL fotó- és a mesepályázatot indít lelkes, természetszerető fiataloknak.

AZ ÉV BISEL FOTÓSA fotópályázat

A Föld Napja alkalmából idén is meghirdeti az Agrárminisztérium az Év BISEL fotósa országos pályázatot. Ezúttal két korosztály (7-9. és 10-12. évfolyam) versenyezhet három témakategóriában.

A pályázók olyan témakörökben készíthetnek alkotásokat, mint a vízi makrogerinctelenek, a vízfolyások gerincesei, illetve a vízfolyás és környezete növényei. A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék, megismerjék és megszeressék a lakóhelyükhöz közeli vízfolyások élő kincseit.

Célunk, hogy a diákok szorosabb kapcsolatba kerüljenek a környezetükben lévő vízfolyásokkal és fotóikon keresztül be is mutassák az egyik leggazdagabb élőhelytípus élővilágát, sokszínűségét.

A beküldött fotókat szakmai zsűri bírálja el pontozással október 10-ig. Kategóriánként az első három helyezett értékes jutalomban részesül. A kategória-győztesek közül legmagasabb pontszámot elérő fotó készítője nyeri el az Év BISEL fotósa címet, aki az értékes jutalmon felül egy fotósnap keretében együtt barangolhat és fotózhat a Börzsöny patakvölgyeiben Potyó Imre természetfotóssal, aki többször is elnyerte már az Év Természetfotósa díjat.

A pályaműveket elektronikus formában a www.kornyezetvedelmipalyazat.hu felületre kell feltölteni szeptember 15-ig. A felhívással kapcsolatos kérdéseket a bisel@am.gov.hu e-mail címre várjuk. A pályázati felhívás és a szükséges dokumentumok itt érhetők el.MESEÍRÓ pályázat a Föld Napja alkalmából

Meseíró pályázatot hirdet a Föld Napja alkalmából a beporzó rovarokról az Agrárminisztérium. A „Mesék a Zümmögő birodalomból” elnevezésű felhívásra érkező legjobb pályaművekből online mesekönyv készül.

A beporzó rovarok fontosságára hívja fel a figyelmet az agrártárca a mesepályázattal. A felhívásra óvodai csoportok, általános- és középiskolások, pedagógusképző intézmények hallgatói és pedagógusok egyaránt jelentkezhetnek.

A pályaműveket 2021. május 31-ig lehet feltölteni a https://kornyezetvedelmipalyazat.hu pályázati felületre. A felhívást és a pályázat részleteit itt érhetik el.

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.