Ugrás a fő tartalomra

BARLANGOLJUNK! - Március a barlangok hónapja

Csoda a Pál-völgyi-barlangban (fotó: Kiss Attila)

Országszerte meghirdetett nagyszabású program a Magyar Nemzeti Parkok és a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében, amelynek célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. Ebben a hónapban mi is kedvezményekkel várunk minden látogatót!

Kedvezményeink:

  • Belépés a Pál-völgyi- vagy a Szemlő-hegyi-barlangba egész hónapban 10% kedvezménnyel!
  • Március 13-19. között minden látogatónk kedvezményes kombinált belépőjegyet vásárolhat, valamint a túra után részt vehet egy sorsoláson, ahol nemzeti parkos ajándéktárgyak találnak gazdára!

KIEMELT PROGRAMOK a Barlangolás jegyében

Március 16., csütörtök és 24., péntek
Föld alatti világ a főváros alatt

Interaktív földrajzóra nem csak gyerekeknek! Barlangtúra, előadás, játékos kiállítás, barlang feletti tanösvény. 8 éves kortól ajánlott, akár szülő nélkül is!
Előzetes bejelentkezést kérünk!

Találkozás: 11:00 és 13:00, Szemlő-hegyi-barlang (Budapest II., Pusztaszeri út 35.)

Túra hossza, időtartama: 600 m, 2 óra
Részvételi díj: 1400 Ft/fő

Információ: +36 1 325 6001, szemlohegy@dinpig.hu

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem 3D filmjének megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.