Az első díjazott!

Pilisi Len Díj 2022 - Karlné Menráth Réka (Fotó: Novák Adrián)

A Pilisszentiván Község Önkormányzata által alapított Pilis Len-díj első díjazottja kolléganőnk Karlné Menráth Réka lett, akinek szívből gratulálunk a méltó elismeréshez!

A díjat Pilisszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete hozta létre a múlt év végén a 10/2021 (X.12.) sz. Önkormányzati rendeletével. A díjjal az Önkormányzat a település természeti értékeinek védelmében kimagasló tevékenységet végzőket kívánja elismerni ettől az évtől. Pilisszentiván kiemelkedő természeti értéke a pilisi len (Linum dolomiticum), amely a világon egyedül itt, a Budai Tájvédelmi Körzet Pilisszentiván, Nagykovácsi és Piliscsaba által határolt részén, a Szénások Európa Diplomás Területen él.

Karlné Menráth Réka 2004-ben kezdte meg munkáját a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnál, a Szénások Európa Diplomás Terület első környezeti nevelőjeként - Pilisszentivánon. Dr. Kézdy Pállal és Vízkert Andrással közösen építették fel az akkori látogatóközpont programkínálatát, de munkájával nagyban hozzájárult a 2019-2020-ban átépített, megújított Pilisi len Látogtóközpont új kiállításának és szakmai programjainak kialakításához is. Réka a kezdetektől fogva szívvel-lélekkel végzi a helyi és ide látogató gyerekek szemléletformálását, a tanösvénytúrákon, a különféle terepi foglalkozásokon, természetvédelmi rendezvényeken és táborokban egyaránt, továbbá elkötelezetten dolgozik a környezeti nevelés tárgyi eszközeinek, hátterének folyamatos megújításán is, ismeretterjesztő kiadványok, tanösvények, oktatási és nevelési anyagok fejlesztésével is.

 

A hagyományteremtő céllal alapított díjat Réka méltán érdemelte ki, melyre Igazgatóságunk is büszke!

 

A következő linkekre kattintva tekinthetik meg a Szentiváni Újság online számában megjelent beszámolót és képgalériát a rendezvényről.

http://pilisszentivan.hu/hirek/dijatado-piknikkel

http://pilisszentivan.hu/galeria/117

Pilisi Len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található megújult látogatóközpontunkban interaktív természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület élővilágát. A bemutatóhelyen vetítőterem, kültéri foglalkoztató terület, nyári konyha és vizesblokk ad lehetőséget gyerekcsoportok élményszerű foglalkoztatására.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.