Ipoly-híd túraútvonal

Ipoly-híd túraútvonal

Az Ipoly-híd túraútvonal a dejtári Páskom-legelő tanösvényt és a drégelypalánki Apródok útja tanösvényt köti össze. A közel 15 km hosszú útvonal – a folyó szeszélyes vízjárásától függően – gyalog, vagy kerékpárral járható be.

Az útvonalon nincsenek kijelölt állomások, hanem az IPOLY HÍD TÚRA logóval ellátott útjelző oszlopok vezetik az ide látogatót.
 
 
Ipolyvece határában madármegfigyelő torony, a drégelypalánki Nagy-sziget közelében pedig egy pihenőhelyként is szolgáló „magasleselkedő” segíti a szemlélődést.
 
E szokatlan déli tájolású, az Ipolytól a Dunáig húzódó teret felölelő térképvázlat mutatja be a folyó két oldalán elhelyezkedő turisztikai létesítményeket és fontosabb látnivalókat. Az Ipoly híd túraútvonalat a piros vonal jelöli.

Apródok útja tanösvény

Az Apródok útja tanösvény Drégelypalánk községtől a várig 8 állomáson végighaladva megismerteti a látogatókat a falu helytörténeti értékeivel, a szőlőhegyek történetével, patakok és erdők élővilágával, a Börzsöny forrásaival és végül a vár történetével. A várból egyedülálló kilátás nyílik a szomszédos hegyekre.

Tovább

Páskom legelő tanösvény

A 6 állomásból álló, 3 km hosszú tanösvény Dejtárból, a templom mellől indul. A tanösvényen felállított információs táblákról megismerhetjük a község történetét, népviseletét, az Ipoly-völgy természeti értékeit és hagyományos gazdálkodási módjait. Különösen érdekes része a tanösvénynek az Ipoly-völgy legnagyobb kiterjedésű, összefüggő nádasa, amely az év minden szakában tartogat látnivalót.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.