Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Keresés év szerint

Keresés hónap szerint

Békamentés Farmoson

Időpont: 2019.03.01, Helyszín: Farmosi Madárvárta

Márciusban kezdetét veszi a békamentési időszak, amelynek kezdete és vége időjárásfüggő. A munka a békaterelő kerítések megépítésével indul, innentől kezdve pedig béka béka hátán, elkél minden segítő kéz Farmoson!

Ingyenes

Tovább

Zöldellő mohák a Sas-hegyen

Időpont: 2019.03.02, Helyszín: Budapest XI.

A kora tavasz a mohák ideje! A még hűvös és párás időjárás kedvez a szép zöld mohapárnáknak, ilyenkor (nagyítóval különösen jól) láthatjuk szaporodási ciklusuknak egyes szakaszait is.

Tovább

Családi nap Királyréten – Tél vége? Tavasz kezdete?

Időpont: 2019.03.02, Helyszín: Szokolya - Királyrét

A februári erdőben még a tél az úr vagy már kezdődik a tavasz? Egy órás terepi sétánk során ennek jeleit keressük a természetben, hiszen március elején, egy gyakran tavaszias február után ez nem is olyan egyértelmű. A teremben kézműveskedés, mikroszkópok, fejtörők, rejtvények várják a családok apraját-nagyját.

Tovább

Tél végi barangolás a hóvirágok között

Időpont: 2019.03.03, Helyszín: Szokolya – Királyrét

Ugyan pár héttel korábban, de megérkezett a tavasz Királyrétre. A patakok áradnak, az erdő tavaszi madárdaltól hangos, a hóvirágok pedig már virítanak a Szén-patak mentén.

Tovább

Madárröptetés és kócsagles Dinnyésen

Időpont: 2019.03.09, Helyszín: Dinnyés

A madáretetőre járó legkedvesebb madarainkat, tengelicet, zöldikét és cinegéket gyűrűzünk, a madarakat pedig a résztvevők segítségével engedjük szabadon. Túránk során pedig megleshetjük a kócsagok már javában épülő fészkeit is.

Tovább

Kikelet a Sas-hegyen

Időpont: 2019.03.09, Helyszín: Budapest XI.

Március eleji túránk idején már virágzásnak indul a természet: sok kis növény választja a „koránkelés” stratégiáját, mely az erőforrásokért vívott küzdelemben igen hatékonynak bizonyul.

Tovább

Hóvirágok a Nagy-Kopaszon

Időpont: 2019.03.09, Helyszín: Nagykovácsi

Március elején téli álmából ébredezik a természet. Sok növény ilyenkor még álmosan pihen, azonban a hóvirágok, túránk főszereplői ekkor pompáznak a legszebben. Utunk a Budai-hegység legmagasabb pontjára a Nagy-Kopaszra vezet. A kilátóból Pazar panorámát csodálhatunk. Szeretettel várunk mindenkit egy kellemes tavaszindító túrára.

Tovább

Kora tavaszi barangolás a hóvirágok között

Időpont: 2019.03.10, Helyszín: Szokolya – Királyrét

Megérkezett a tavasz Királyrétre. Elindultak párzó helyeikre a gyepi békák, felébredtek álmukból a mocsári teknősök, az erdő tavaszi madárdaltól hangos, a hóvirágok pedig már virítanak a Szén-patak mentén.

Tovább

Békamentés Tardos, Tarján és Tata külterületén

Időpont: 2019.03.10, Helyszín: Tardos, Tarján és Tata

A mentés kezdete és vége időjárásfüggő. Előre bejelentkezett csoportoknak szakvezetést biztosítunk a teljes mentési intervallumban.

Ingyenes

Tovább

BARLANGOK HÓNAPJA – Örvény-túra a Szemlő-hegyi-barlangban

Időpont: 2019.03.13, Helyszín: Budapest II.

Kalandos felfedező út a barlang ritkán látogatható szakaszán!

Tovább