Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Keresés év szerint

Keresés hónap szerint

Esti vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél

Időpont: 2019.11.08, Helyszín: Dinnyés

Az esti húzás mindig maradandó élményt nyújt. A tóra beszálló zsivajgó vadlúdcsapatok között kifelé igyekvő récecsapatokat is láthatunk. A visszaút már sötétben történik.

Tovább

Színpompás őszi erdők a Duna árterében

Időpont: 2019.11.09, Helyszín: Komárom

A délelőtt folyamán az ártéri erdőkben barangolunk és besétálunk egy dunai szigetre, a Szent Pál-szigetre is, ahol már régóta csak rét- és erdőgazdálkodás folyik. A hangulatos túra során több famatuzsálemet is megtekintünk a Duna partján.

Tovább

Családi nap Királyréten – Boszorkánykonyha

Időpont: 2019.11.09, Helyszín: Szokolya - Királyrét

Vajon mit használtak eleink a betegségek megelőzésére, legyőzésére. A novemberi erdőben keressük a gyógyhatású és festőnövényeket.

Tovább

Esti vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél

Időpont: 2019.11.09, Helyszín: Dinnyés

Az időszaknak megfelelően a Dinnyési-fertőnél igen sok vadlúd figyelhető meg. Számos ragadozómadárfaj színesíti még az élményt. A ludak behúzásával együtt a récék kihúzása is megfigyelhető.

Tovább

Márton-napi lámpás séta a Jókai-kertben

Időpont: 2019.11.09, Helyszín: Budapest XII.

Családi programunkon Márton-napi lámpást készítünk, a madárkiállításban mindenki testközelből szemlélheti meg kedvenc madarait, majd amint szürkülni kezd, szakvezetővel bejárjuk Jókai Mór egykori birtokát.

Tovább

Tollasok testközelből – Madárgyűrűzés a Jági-tónál

Időpont: 2019.11.16, Helyszín: Pilisszentiván

Novemberben még tart a madárfajok vonulása. Hogy megismerkedjünk az erdő gyakori madaraival és különleges átmeneti vendégeivel, madárgyűrűzési bemutatót tartunk.

Tovább

Asztroidőjárás – Hoz-e fagyot a Fiastyúk?

Időpont: 2019.11.22, Helyszín: Agostyán

Csillagnéző túra az Agostyáni ökofaluban, a Gerecsei Tájvédelmi körzet tőszomszédságában!

Tovább

Családi nap Királyréten – A ködös november titkai

Időpont: 2019.11.23, Helyszín: Szokolya - Királyrét

Lehullottak a levelek a fákról. Milyen titkokat rejt a ködös erdő? Elődeink hogyan használták az erdőt? Mi árulkodik erről? Ezeknek járunk utána családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek.

Tovább

Gondoskodás kerti madarainkról

Időpont: 2019.11.23, Helyszín: Ócsa

Családi délelőttünk folyamán lehetőségünk van jobban megismerkedni a téli madáretetők világával! Madárgyűrűzési bemutató során megismerkedünk a Tájház etetőjére látogató madarakkal, majd egy rövid előadást hallhatunk a madáretetés hátterével, szabályaival.

Tovább

XIX. TATAI VADLÚD SOKADALOM

Időpont: 2019.11.30, Helyszín: Tata

Látogatóinkat sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványa, állatbemutatók, természetismereti programok és játszóház várja.

Ingyenes

Tovább