Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Keresés év szerint

Keresés hónap szerint

Isten éltesse a Boglárkákat!

Időpont: 2019.08.01, Helyszín: Székesfehérvár

Túránkon Boglárka-nap alkalmából a lepkék, de főként a sötét és vérfű hangyaboglárkák nyomába eredünk, amelyeknek Székesfehérvár környékén jelentős állománya él.

Ingyenes

Tovább

Szent Lőrinc könnyei, a Perseidák

Időpont: 2019.08.10, Helyszín: Budapest XI. kerület

Szürkületkor induló túránk keretében bemutatjuk a Sas-hegy különleges flóráját és faunáját, miközben szemtanúi leszünk annak, hogyan burkolóznak fényárba Budapest híres épületei. Milyen hatása van a mesterséges éjszakai fénynek az élőlényekre és az emberre? Mi a fényszennyezés jelensége?

Tovább

Kezdődik a denevérnász a Pál-völgyi kőfejtőben

Időpont: 2019.08.23, Helyszín: Budapest II. kerület

A Pál-völgyi kőfejtőben több barlang bejáratát is megtalálhatjuk. A barlangászok kutatásának köszönhetően a különböző időszakokban feltárt (kezdetben önállónak ismert barlangok) mára már egységes barlangrendszert képeznek. A denevérek azonban használják ezeket, ill. az emberek által kevésbé, vagy esetleg egyáltalán nem használt barlangbejáratokat is, így a nászidőszak idején erdei fajok és épületlakó fajok is felkeresik ezeket a helyeket, hogy ott párra leljenek. Több barlang bejáratánál is feszítünk ki denevérbefogó függönyhálókat.

Tovább

Gyülekeznek a fecskék

Időpont: 2019.08.31, Helyszín: Dinnyés

A Madárdal tanösvényen a vonuló madarak sokszinűségében gyönyörködhetünk. A fecskék már nagy csapatokban gyülekeznek Néhányat közülük hálók segítségével befogunk, hogy a lehető legközelebbi ismeretséget köthessük velük. A nyár utolsó napját esti tábortűzzel fejezzük be.

Tovább