Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Védjegyes termékek kiállítása Egerben

Megjelenés: 2017.07.18

"Az én szívemben boldogok a tárgyak" címmel az EKMK Templom Galériájában június 30-tól július 30-ig tekinthető meg a Nemzeti Parkok védjegyével rendelkező kézművesek országos kiállítása!

A 30-án, pénteken a 38. Kaláka Fesztivál keretében megnyílt kiállítás alkotói: Ament Éva, Bertáné Lőcsei Krisztina, Csáki Ildikó, Dezsőné Borbély Emme, Fodor Kata, Fülemülék Bt. (Fülöp Péter), Gelsei Sándor, Gömöri Népfőiskola, Hajdu Katalin, Herpácsiné Mester Marianna, K. Nagy Zsolt, Mészáros György, Miklós Gábor, Művésztanya, Némethné Kozma Ilona, Regős József, Sárkány Zsuzsa, Szente Krisztina, Tóth Lóránt, Varga Tamás, Zsohár Gyula, Zsigmond Zsuzsa.

A nemzeti parkjainkat felkereső látogatók közül sokan keresik az adott régióra jellemző sajátos termékeket, különlegességeket, a helyi termék-előállítókat, kézművesmestereket. A Nemzeti Parki Termék védjegy arról biztosítja a vásárlókat, látogatókat, hogy a kezükbe, asztalukra kerülő termék védett természeti területen vagy Natura 2000 területen, elsősorban helyi alapanyagokból, a helyi hagyományoknak megfelelően és a természetvédelem céljaival összhangban készült. Aki a védjegyet magán viselő terméket emel le a polcról, azon túl, hogy hazavihet egy szeletet a régió ízeiből, hagyományaiból, azt a jóleső érzést is magáénak tudhatja, hogy választásával közvetetten a természeti értékek fenntartásához járul hozzá.

Az elismerő címet – egyebek között – őrségi és hortobágyi kézművestermékek, tihanyi levendulatermékek, medvehagymás ételek, hegyvidéki sajtok, biogyümölcslevek és -szörpök, különleges ízvilágú borok és pálinkák, gyógynövényekből készült teák, erdei gyümölcsökből előállított lekvárok, különleges mézek, bivaly- és szürkemarha-szalámik, -kolbászok tudhatják magukénak.

Igazgatóságunk védjegyesei közül az alábbi alkotók kézműves remekeivel találkozhatnak:

  • Ament Éva, bútorfestő
  • Bertáné Lőcsei Krisztina, fazekas
  • Fülemülék Bt. (Fülöp Péter), esztergályos
  • Hajdu Katalin, keramikus
  • Miklós Gábor, famíves
  • Némethné Kozma Ilona, kosárfonó
  • Szente Krisztina, fazekas
  • valamint Zsigmond Zsuzsa, kéziszövő

EKMK Templom Galéria
3300 Eger, Trinitárius u. 5.
Nyitva: májustól októberig, K – V 10:00 – 18:00


Forrás: www.ekmkeger.hu