Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Envirotis – Madarak a víz tükrében – FOTÓPÁLYÁZAT

Megjelenés: 2019.06.25

Az Envirotis Holding Zrt. a Tatai Vadlúd Sokadalom támogatójaként, a rendezvény szervezőivel közösen, fotópályázatot hirdet annak érdekében, hogy bemutassa és népszerűsítse, milyen fontos szerepet játszik a természet körforgásában a víz, és hogyan kötődnek a vizekhez a madarak.

A Tatai Vadlúd Sokadalmat, ezt a színvonalas természet- és környezettudatos rendezvényt, amely úgy tud helyinek megmaradni, hogy az egész ország madárszerető közösségét megmozgatja, közel 20 éve szervezi a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Idén a főtámogató, az Envirotis Holding Zrt. kezdeményezésére és szervezésében új programmal bővítik az eseményt, meghirdetik az Envirotis – Madarak a víz tükrében – 2019 pályázatot.

Arra szeretnék ösztönözni a fotósokat, különösen a fiatalokat, hogy tartsák értéknek és tiszteljék az élővilág sokszínűségét. Pályázni olyan fotókkal lehet, személyenként maximum néggyel, amelyeket korábban még nem publikáltak. Madarakról készített fotókat várnak azzal a megkötéssel, hogy az valamilyen formában kapcsolódjon a vízhez. Csak etikus elvek alapján fotózott képeket fogadnak el a szervezők, tehát olyanokat, amelyek készítésekor a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, vagy természetes mozgásukban nem akadályozta.
A pályázat nyitott, sem fotós szakmai múlthoz, sem életkorhoz nem kötött. Bár a kiírás tartalmaz technikai megkötéseket, szívesen fogadnak mobiltelefonnal készített képeket is. A pályázat weboldalán – https://envirotis.hu/fotopalyazat/ – elolvashatóak a kiírás részletes feltételei.
Fotót a két hónapos pályázati időszak alatt lehet beküldeni: 2019. július 15. és 2019. szeptember 15. között. Az eredményhirdetés időpontja: 2019. november 23., a díjátadó a Tatai Vadlúd Sokadalom rendezvényi napján, 2019. november 30-án, szombaton lesz.

A pályázat értékelését hét tagú zsűri végzi, elnöke Potyó Imre, környezetkutató, természetfotós, aki 2018-ban elnyerte „Az Év természetfotósa” díjat, valamint rangos nemzetközi pályázatok többszörösen díjazott fotósa. Rajta kívül fotósok és természetvédelmi szakemberek vesznek részt a zsűri munkájában. A pályázat médiatámogatója a National Geographic Magyarország.  

Az értékes díjak mellett a cég publikációs lehetőséget is biztosít a pályázóknak, a legjobb fotókat a pályázat honlapján túl egy színvonalas albumban, valamint kiállításon is bemutatják.

A pályázat részleteiről itt lehet tájékozódni: www.envirotis.hu/fotopalyazat

További információ

fotopalyazat@envirotis.hu