Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Mátyás-hegyi-barlang

Kalandtúrák a Pál-völgyi-, Mátyás-hegyi-barlangrendszer kiépítetlen szakaszán. Vegyetek részt egy különleges tanulmányi kiránduláson, egy felejthetetlen földalatti földrajzórán, ahol a tanóra egy izgalmas kalandtúrával ötvöződik!


Kedves Látogatónk! Kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével, amely csupán 2 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Kérdőív a Mátyás-hegy-barlangról >>

Itt nem csak azt tudhatjátok meg, hogy a Budai-hegység különleges barlangjai, valamint a bennük található formakincsek, ősmaradványok és ásványkiválások hogyan keletkeztek, hanem azt is, hogy hogyan tudtok egymásra figyelni egy csapatban. Vállaljátok fel ezt a kihívást! Ismerjétek, ismertessétek meg magatokat olyan helyzetben, olyan körülmények között, ahol mindenki garantáltan a legbenső énjét adja. Szerezzetek életre szóló közös élményt magatoknak és egymásnak!

A barlangban nincs kiépített útvonal, a túrán többször kell négykézláb vagy hason csúszva közlekedni, de a részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, csak sportos hozzáállás. A szükséges felszerelést - overallt, sisakot és fejlámpát - biztosítjuk.

Várjuk iskolás csoportok, baráti társaságok, munkahelyi csoportok jelentkezését. Iskolásoknak föld alatti földrajzórákat is tartunk.

Részletek:

 • Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.
 • Megközelítés: Bp. Kolosy térről 65-ös autóbusszal a Pál-völgyi-cseppkőbarlang megállóig. GPS: 47.53370, 19.01793
 • Kapcsolattartó: Vörös Péter
 • E-mail: info@barlangaszat.hu
 • Telefon: +36 20 928 4969
 • Nyitva tartás: Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján.

Részletek: www.barlangaszat.hu

Belépőjegy:

 • Barlangi alaptúra 7 700 Ft/fő, Kedvezményes: 4 900 Ft/fő
 • Barlangi alaptúra iskolás csoportoknak (min. 10 fő) ., Kedvezményes: 4 250 Ft/fő
 • Barlangi csapatépítő program (3,5 óra) 11 900 Ft/fő, Kedvezményes: .
 • Extrém túra (3 óra) 11 000 Ft/fő, Kedvezményes: .
 • Kísérőjegy ., Kedvezményes: 400 Ft/fő
 • Regisztrációs jegy ., Kedvezményes: 100 Ft/fő

<b><br>Regisztrációs jegy vásárlására jogosultak</b>:<br>a DINPI és a többi hazai nemzeti park igazgatóság dolgozói és közeli hozzátartozóik. <br><br><b>KEDVEZMÉNYEK:<br></b><b></b>Kedvezményes jegyváltásra jogosultak: nyugdíjasok, diákok.<br>Kísérőjegyre jogosultak: 10 fő feletti iskolás csoportok esetén minden tizedik látogató után 1 fő kísérőjeggyel léphet be.<i><br></i>A barlangtúrákon való részvétel feltétele: alsó korhatár az iskolás kor (diákigazolvánnyal kérjük igazolni), az extrém túrán alsó korhatár a betöltött 14. életév.<br><br>ÁLTALÁNOSSÁGBAN: a bemutatóhelyeken, programokon, szakvezetéseken a fenti kedvezményeket csak a kedvezményre jogosító érvényes igazolványok, tehát diákigazolvány (csak érvényes nappali, valamint nemzetközi diákigazolvánnyal), nyugdíjas-szelvény, lakcímkártya, pedagógus igazolvány, nemzeti parki igazolvány, TKME igazolvány és részvételi lap, MABOSZ igazolvány,&nbsp;II. Kerület Kártya vagy Hegyvidék Kártya bemutatása esetén lehet nyújtani.

Kapcsolódó hírek

BARLANGOLÁS idén márciusban is!

A Magyar Nemzeti Parkok ismét meghirdetik hazánk látogatható barlangjait népszerűsítő programsorozatukat!

Tovább

Kapcsolódó helyek

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább

Kapcsolódó termékek

Barlangmánia

Játékos foglalkoztató füzet a barlangok világáról.

Tovább

Kapcsolódó szolgálatások

Akkreditált pedagógus továbbképzés

60 órás akkreditált pedagógus képzés a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein! A továbbképzések várhatóan évente kétszer, tavasszal és ősszel kerülnek meghirdetésre.

Tovább

Föld alatti földrajzóra a Mátyás-hegyi-barlangban

Az ún. " csúszó-mászós" overallos barlangtúrákon a résztvevők a Pál-völgyi-barlangrendszert eredeti állapotában tekinthetik meg, barlangi szakvezetők segítségével. A föld alatti földrajzórák kitűnően illeszthetők a földrajzos tananyagba általános és középiskolai szinten is, másrészt remek tanulmányi kirándulásra nyújtanak lehetőséget.

Tovább