• Esti vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél

  Az esti húzás mindig maradandó élményt nyújt. A tóra beszálló zsivajgó vadlúdcsapatok között kifelé igyekvő récecsapatokat is láthatunk. A visszaút már sötétben történik.

  Tovább
 • Színpompás őszi erdők a Duna árterében

  A délelőtt folyamán az ártéri erdőkben barangolunk és besétálunk egy dunai szigetre, a Szent Pál-szigetre is, ahol már régóta csak rét- és erdőgazdálkodás folyik. A hangulatos túra során több famatuzsálemet is megtekintünk a Duna partján.

  Tovább
 • Családi nap Királyréten – Boszorkánykonyha

  Vajon mit használtak eleink a betegségek megelőzésére, legyőzésére. A novemberi erdőben keressük a gyógyhatású és festőnövényeket.

  Tovább
 • Esti vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél

  Az időszaknak megfelelően a Dinnyési-fertőnél igen sok vadlúd figyelhető meg. Számos ragadozómadárfaj színesíti még az élményt. A ludak behúzásával együtt a récék kihúzása is megfigyelhető.

  Tovább
 • Márton-napi lámpás séta a Jókai-kertben

  Családi programunkon Márton-napi lámpást készítünk, a madárkiállításban mindenki testközelből szemlélheti meg kedvenc madarait, majd amint szürkülni kezd, szakvezetővel bejárjuk Jókai Mór egykori birtokát.

  Tovább
 • Tollasok testközelből – Madárgyűrűzés a Jági-tónál

  Novemberben még tart a madárfajok vonulása. Hogy megismerkedjünk az erdő gyakori madaraival és különleges átmeneti vendégeivel, madárgyűrűzési bemutatót tartunk.

  Tovább
 • Asztroidőjárás – Hoz-e fagyot a Fiastyúk?

  Csillagnéző túra az Agostyáni ökofaluban, a Gerecsei Tájvédelmi körzet tőszomszédságában!

  Tovább
 • Családi nap Királyréten – A ködös november titkai

  Lehullottak a levelek a fákról. Milyen titkokat rejt a ködös erdő? Elődeink hogyan használták az erdőt? Mi árulkodik erről? Ezeknek járunk utána családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek.

  Tovább
 • Gondoskodás kerti madarainkról

  Családi délelőttünk folyamán lehetőségünk van jobban megismerkedni a téli madáretetők világával! Madárgyűrűzési bemutató során megismerkedünk a Tájház etetőjére látogató madarakkal, majd egy rövid előadást hallhatunk a madáretetés hátterével, szabályaival.

  Tovább
 • XIX. TATAI VADLÚD SOKADALOM

  Látogatóinkat sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványa, állatbemutatók, természetismereti programok és játszóház várja.

  Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.