• Békamentés Tardos, Tarján és Tata külterületén

  A mentés kezdete és vége időjárásfüggő. Előre bejelentkezett csoportoknak szakvezetést biztosítunk a teljes mentési intervallumban.

  Tovább
 • Bunker túra

  Az esztergomi lőtér nemcsak természeti értékek kincsesbányája, de katonai emlékeket is bőséggel megőrzött a Világháborúk idejéből. Sétánk során felmegyünk a kilátó toronyba, mely cirill betűs feliratokat rejt a belső falán. Megnézzük a volt tankbeállók nyomait, és egy épségben fennmaradt, a föld alatt rejtőző bunkerbe is lemegyünk.

  Tovább
 • Az Iváni-hegy ördöge

  Túránk a Pilisszentiván fölötti Borbás-gerincre vezet, mely a terület igazi szentélye.

  Tovább
 • Adonis visszatér!

  Áprilisban már virágzik a tavaszi hérics (Adonis vernalis)! Ez a gyönyörű sárga virág a görög mitológiában is komoly szerepet kapott, a túrán többek között az ő történetét is megismerjük.

  Tovább
 • CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN: Galaxisok közel s távol

  ELMARAD! A Vértesi Tájvédelmi Körzetben, a lakott területektől, városoktól távoli, világítás nélküli helyen olyan látvány tárul a túrázók elé, amilyen nemcsak Magyarország, hanem egész Európa területén is ritkán adatik meg. Naplemente után derült, felhőtlen égbolt esetén a csillagos égbolt megfigyelésére lesz lehetőség, távcsövekkel, csillagász szakemberekkel.

  Tovább
 • Merülés az avarlakók közé a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

  Közös kukkolás és kísérletezés Királyréten! Az erdők vastag avarszőnyege rengeteg állatnak és gombának nyújt hajlékot. Pókok, százlábúak, vaspondrók, szárazföldi ászkák, valamint egy igen különleges állatcsoport az ugróvillások élnek itt.

  Tovább
 • A bikapókok nyomában

  Túránkon egy rejtélyes világba, a pókok népes, sas-hegyi birodalmába kalauzoljuk el látogatóinkat. Ezen a napon neves kutatók, úgy mint Herman Ottó és Balogh János nyomában indulunk el, hogy felfedezzük ezt a ma is nagyon gazdag világot.

  Tovább
 • Hérics-számláló túra a Nagy-nádas körül

  A Farmos határában elterülő Nagy-nádast gyönyörű szikes gyepek veszik körbe, melyek löszhátai áprilisban sárgába borulnak a százával virágzó tavaszi héricsektől.

  Tovább
 • Húsvéti kincskeresés és kézműves foglalkozás

  Kutakodj a térképen, oldd meg a feladványokat, fejtsd meg a kódot, s már el is jutottál a kincsesládához!

  Tovább
 • FÖLD NAPJA a Sas-hegyen

  A Sas-hegyi Természetvédelmi Terület kiváló példa arra, hogy a fővárosban, 30 hektáron is érdemes komolyan venni a természetvédelmet és aktívan tenni a biológiai sokféleség megőrzéséért.

  Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.