VÍZ VILÁGNAPJA: A lápi ember nyomában

A lápi ember nyomában (fotó: Kovács Zsófia)
2019
23
március
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Nehéz túra

BETELT! Gumicsizmás túra Nagy István, természetvédelmi őr vezetésével az Ócsai Tájvédelmi Körzet vízzel borított égeres láperdeiben, láprétein.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

A túra családoknak, kisgyerekkel is ajánlott. Kérjük, gumicsizmát hozzanak magukkal!

Kedves Látogatóink!
A túra létszáma betelt. Minden évben van mód várólistára feliratkozni, hisz néha előfordul, hogy a korábban regisztráltak nem tudnak részt venni, és ezt jelzik is felénk. Ezekben az esetekben szoktuk a várólistáról érkezési sorrend szerint értesíteni az érdeklődőket, hogy tudnak csatlakozni.Amennyiben Önt is érdekli ez a lehetőség, kérem, az ocsaitajhaz@dinpi.hu címre írja meg nevét, ha többen jönnek túratársai nevét is és ha mód nyílik rá, értesítjük e-mailben.

Helyszín:

Ócsa

Túra hossza, időtartama:

4 km, 3 óra

Találkozó:

Találkozás: 10:00 és 14:00, Ócsai Tájház (Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6., GPS: 47.28975, 19.22812)

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1200 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kormos Rebeka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 494 3368 (munkaidőben)

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu, amely máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, élő néphagyományait. Itt még manapság sem ritka, hogy lovas kocsival, vagy népviseletbe öltözött emberekkel találkozunk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.