Téli madáretetés és adventi készülődés a Jókai-kertben

A Jókai-kert téli arca
2019
08
december
Helyszín: Budapest XII.
Besorolás: Könnyű séta

Várjuk a család apraja-nagyját a svábhegyi Jókai-kertbe, ahol beszélgetünk a téli madáretetés fontosságáról, tobozokból és magvakból „madárbüfét” készítünk és ki-ki kedve szerint erdei manót, vagy Mikulást varázsolhat farönkből. Ha mindenki elkészült, bejárjuk a kertet, s közben a madáretetőket is feltöltjük eleséggel.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Budapest XII.

Túra hossza, időtartama:

0,5 km, 2 óra

Találkozó:

10:00, Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21., GPS: 47.49847, 18.99274)

Részvételi díj:

1500 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő (Két vagy több gyermek érkezése esetén a kísérő felnőttek (max.2 fő) is kedvezményes jeggyel vehetnek részt.)

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4670 (munkaidőben)

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.