SAS-HEGY 60 – Zöld tea a Sas-hegyen

Papucscsőrű gólya (Balaeniceps rex) a túra egyik célfaja, a papirusz mocsarakban vadászik, akár 2-3 kg-os halakat is képes elnyelni (Fotó: Klébert Antal)
2018
02
október
Helyszín: Budapest XI. kerület
Besorolás: Előadás

Túl az Egyenlítőn, avagy madarászás Ruandától Ugandáig. Tartsanak velünk gyönyörű fotókkal kísért előadásunkon, amelyen ezúttal Afrikában kalandozunk!

Mindig nagy élmény az Egyenlítőt átlépni, különösen először. Az élményt csak fokozza, ha ez baráti társasággal, madarászva történik. Egy előadásba összefoglalni az egy hónapos utat, a hegyvidéki esőerdőktől, a papirusz mocsarakon át, az igazi afrikai szavannákig, szinte lehetetlen vállalkozás. A számtalan kalandot, a madárvilág sokszínűségét, az élőhelyek változatosságát, Afrika fűszeres, nehéz illatát, az ott élő emberek és a természet viszonyát a több ezer fotó sem tudja visszaadni, de remélhetőleg sikerül ennek a felejthetetlen utazásnak egy kis szeletét bemutatni.

Helyszín:

Budapest XI. kerület

Időpont:

17:30-18:30

Találkozó:

Sas-hegyi Látogatóközpont (Budapest XI., Tájék u. 26., GPS: 47.48237, 19.01791)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Csóka Szilvia

E-mail:

sashegy@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 408 4370 (munkaidőben)

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk."
(Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.