SAS-HEGY 60 – Zöld tea a Sas-hegyen

06.05. Zöld tea a Sas-hegyen – BISEL
2018
05
június
Helyszín: Budapest
Besorolás: Előadás

BISEL, gumicsizmás természetvédelemről (nem csak) pedagógusoknak! Ismertesse meg diákjait környezetük természetes vizeivel, azok állapotával, apró élőlényeivel – előadás egy élményekkel teli programról.

Tudjon meg többet egy élményközpontú vízvizsgálati programról (BISEL), melynek keretében a diákok úgy ismerkedhetnek meg saját lakóhelyük vízi élővilágával, hogy közben csapatban együttműködve, ők maguk fogják meg és határozzák meg az állatokat. A BISEL könnyen tananyagba illeszthető, hisz ellentétben a többi európai vízminőség-vizsgálati módszerrel, ez gyors, könnyű és nem igényel különösebb szaktudást, sem nagy beruházást.

Dr. Kriska György régóta elismert szakértője a vízi gerincteleneknek, csodálatos fotóit több könyvben, különféle kiadványokban csodálhatták már meg az érdeklődők. Előadónkról bővebben >>

Előadó:

dr. Kriska György

Helyszín:

Budapest

Időpont:

17:30-18:30

Találkozó:

Sas-hegyi Látogatóközpont (Budapest XI., Tájék u. 26., GPS: 47.48237, 19.01791)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Csóka Szilvia

E-mail:

sashegy@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 408 4370 (munkaidőben)

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk."
(Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.