Nyár végi virágok – Lápréti túra

Kornistárnics (Fotó: Nagy László)
2018
25
augusztus
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Közepes túra

FIGYELEM! A túra létszáma betelt. Ajánljuk figyelmükbe a hétvége egyéb túráit, illetve a Tájház további kapcsolódó programjait! Megértésüket köszönjük.

Túránkon felfedezzük az ócsai láprétek élővilágát. Kedvező időjárás esetén a kornistárnics és az őszi kikerics ekkor mutatják meg szépségüket.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Ócsa

Túra hossza, időtartama:

8-10 km, 4 óra

Találkozó:

9:00, Ócsai Tájház (Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6., GPS: 47.28975, 19.22812)

Részvételi díj:

1500 Ft/fő, kedv./családi: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kormos Rebeka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 494 3368 (munkaidőben)

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu, amely máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, élő néphagyományait. Itt még manapság sem ritka, hogy lovas kocsival, vagy népviseletbe öltözött emberekkel találkozunk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.