Márton-napi lámpás séta a Jókai-kertben

Ősz a Jókai-kertben (Fotó: Berkó Gyöngyi)
2019
09
november
Helyszín: Budapest XII.
Besorolás: Könnyű séta

Családi programunkon Márton-napi lámpást készítünk, a madárkiállításban mindenki testközelből szemlélheti meg kedvenc madarait, majd amint szürkülni kezd, szakvezetővel bejárjuk Jókai Mór egykori birtokát.

Ha szerencsénk lesz, láthatunk fejünk fölött cikázó denevért, a vackára igyekvő sünt vagy éppen rókát.

A séta végére jócskán be is sötétedik, s a rózsakertből megcsodálhatjuk Budapest fényeit.

Előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen!

Helyszín:

Budapest XII.

Időpont:

15:00 - 17:00

Találkozó:

15:00 Jókai-kert (Budapest XII. Költő u. 21.)

Részvételi díj:

kedvezményes: 750 Ft/fő, teljes árú: 1500 Ft/fő. Két vagy több gyermek érkezése esetén a kísérő felnőttek (max.2 fő) is kedvezményes jeggyel vehetnek részt.

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

30/663-4670

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.