MADARAK ÉS FÁK NAPJA a Jókai-kertben

Madarak és Fák Napja 2019
2019
11
május
Helyszín: Budapest XII. kerület
Besorolás: Rendezvény

Családi napunkon egész nap játékos vetélkedő, kézműves foglalkozások és természetismereti programok várnak kicsit és nagyot egyaránt a svábhegyi Jókai-kertben.

Ízelítőül: vezetett séták a Jókai-kertben, madárgyűrűzési- és madárbemutató, Cincér Játszóház, természetismereti vetélkedő, madárbarát kert program, Cincér piac és MME bolt, Nemzeti Parki Termék védjegyes vásár.

Időponthoz kötött programok:

10.00-11.30: Madárgyűrűzési bemutató
10.30: Szakvezetéses séta a Jókai-kertben
10.30-14.30: Arcfestés az év fajaival

11.00-11.30 Előadás a pavilonban: A havasi cincér, előadó: Szél Győző
11.30: MintaPinty Zenekar Mini-Lemezbemutató koncert
12.30: Szakvezetés a Jókai szobában (létszám: 12 fő. Regisztráció a helyszínen)
13.00-13.30: Előadás a pavilonban: Eurázsiai hiúz
14.00: Szakvezetéses séta a Jókai-kertben
14.00: Jókai-kert mesterséges költőodúinak szemléje
Odúlakó énekesmadarak költésének megfigyelése („odúkukucskáló túra”)
15.00: Szakvezetés a Jókai szobában
(létszám: 12 fő. Regisztráció a helyszínen)

A rendezvény a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI), a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) közös szervezésében, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közreműködésével valósul meg.

Rendezvényzöldítési (betétdíjas pohárrendszer), valamint a környezetvédelemmel kapcsolatos egyéb szemléletformálási törekvéseinket az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott KNF/61176-1/2018-ITM azonosító számú „Re-Generáció” elnevezésű projekt finanszírozza.

Helyszín:

Budapest XII. kerület

Időpont:

10:00 - 17:00

Találkozó:

Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21., GPS: 47.49847, 18.99274)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Apostol Nikolett

E-mail:

apostoln@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 531 9363 (munkaidőben)

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.